sâmbătă, 3 octombrie 2009

Cautatorii de vise....


Alergam toata viata dupa vise. Unii isi iau prea in serios visarea, isi privesc visele de la distanta, le adulmeca fara a cuteza sa se apropie. Le iubesc cu o pasiune masochista si-si ofera numeroase momente de reverie, se inchid in lumea lor fascinanta cu o bucurie vinovata, solitara. Viata lor se compune din momente de uitare de sine. Sunt dependenti de starea euforica de satisfactie interioara creata de reveria prelungita. Dispun de o imaginatie exacerbata care-i ajuta sa-si construiasca o lume de vis, numai a lor. Isi iubesc refugiul si ignora pragmatismul. Se cred fericiti. Astfel, visarea devine un adevarat ritual, si ca orice ritual isi cere pretul, timpul, energia sa. Ei consuma si traiesc totul in interior. Teama ca n-ar putea sa-si atinga vreodata visele sau si mai rau, teama ca odata cu atingerea viselor vine si schimbarea, o schimbare care le-ar arata o alta lume cu alte reguli decat cele cu care s-au obisnuit, ii face sa amane la nesfarsit orice actiune concreta. Neincrezatori in fortele proprii si teama "de a fi ei" pana la capat, ii face sa se complaca in amanarea asta prelungita care le da o falsa speranta ca timpul ii asteapta. Ei bine, timpul nu asteapta. Cu trecerea anilor, totul se complica, multiplica, responsabilitatile se inmultesc, nu-si mai pot ingadui "sa piarda timpul" in reverii!Nu-si mai pot gasi alinarea in refugiul creat.Se simt descoperiti in fata realitatii si asta le confera o anumita fragilitate pe care o recunosc. Vor avea de ales, in final, intre o lume imaginara si una cu vise reale.
Altii cred ca totul e posibil! Acestia se apropie cel mai mult de vise. Se arunca in valtoarea vietii cu un curaj aproape inconstient. Ei provoaca viata, sunt cei puternici. Incearca totul, gusta totul, traiesc totul. Pare o sfidare usor naiva. Isi propun teluri inalte si cred intr-o continua schimbare, cred in ei si in ceilalti. Viata lor inseamna miscare,schimbare,asumarea propriei personalitati, traire.Isi stabilesc prioritatile si isi construiesc propriile reguli. Se impotrivesc lancezelii tentante, asteptarii.In fata provocarilor zambesc,sperantele lor sunt vii. Sunt oameni care emana o caldura aparte,care stimuleaza,care cred intr-o idee, care se implica profund si total in realizarea unui vis.Drumul ales de ei nu e usor,e un drum plin de confruntari,obstacole,
dezamagiri,deceptii.Luarea deciziilor naste deseori puternice conflicte, indoieli, framantari, tensiuni. Sunt obligati sa ia decizii care necesita o maturitate pe care numai experienta si asumarea riscurilor le-o confera. Dar toate aceste trairi pline de incordare ii stimuleaza, ii imping inainte, ii ajuta sa creasca. Ei privesc in urma fara regrete,cu satisfactie si mandrie.Au ales lupta si satisfactia castigarii fiecarui pas ii apropie tot mai mult de vise. Ei traiesc magia visului implinit.
Cautatorii de vise... si unii si altii se caracterizeaza printr-o sensibilitate aparte. Primii au o sensibilitate melancolica, solitara regasita intr-o lume interioasa inchisa, plina de o frumusete nebanuita. Ceilalti au o sensibilitate vie care misca totul, visele lor sunt palpabile. Fiecare dintre noi ne dezvoltam si ne insusim mai mult sau mai putin una dintre aceste doua sensibilitati.
Tu ce esti?! Un visator melancolic sau un visator pasional?!


2 comentarii:

  1. prefer sa fiu considerat un visator pasional ... pt k melancolia nu ma caracterizeaza si prietenii ma stiu :P toata lumea viseaza si visele se transforma in realitate doar dak vrei cu adevat. niciodata nu este tarziu sa visezi ... niciodata nu este tarziu sa te trezesti din visare... visatorii or sa traiasca intotdeauna intr-o lume a lor in care nimic nu-i poate rani;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii vechiul proverb indian:"Ai grija de ceea ce-ti doresti,pentru ca daca iti doresti cu adevarat se va indeplini!"...da asa este,iti dau dreptate,avand in vedere ca si eu ma incadrez in aceasta categorie:visator pasional:)
    Darrr...te contrazic ca visatori sunt greu de ranit...visatorii sunt cei mai sensibili oameni,de aceea sunt cel mai usor de ranit:)
    Este bine sa stii sa pui o bariera intre realitate si fictiune:)

    RăspundețiȘtergere