marți, 7 septembrie 2010

Regasirea de sine...

Cărţile despre oamenii obişnuiţi şi problemele lor de fiecare zi niciodată nu sunt prea multe.Fie că se referă la întâmplările petrecute în preajma lor sau la schimbările interioare,ele aduc viziuni şi modalităţi de a înţelege cum trebuie amenajată existenţa noastră pentru a construi o viaţă în acord cu valorile umane perene.
Românii sunt oameni grăbiţi:grăbiţi să atingă obiective, grăbiţi să înceapă alte proiecte,grăbiţi să-şi umple timpul cu nimicuri,să fugă de momentele de răgaz pentru a nu fi nevoiţi să mediteze la viaţa lor,la cei din jur,la sensurile adânci ale existenţei. 
 Ne-a cuprins un fel de hedonism endemic în care posesiunile materiale şi multitudinea experienţelor superficiale ţin loc de viaţă adevărată.Ne refugiem în fel de fel de preocupări minore şi de aceea nu mai avem timp pentru a ne pune ordine în viaţă,nu mai vedem lucrurile frumoase care ne înconjoară,nu mai auzim zborul interior al muzicii de calitate.
Când te opreşti însă din fuga zilnică spre nicăieri şi începi să guşti plăcerile existenţei tihnite,semnificaţiile se distribuie altfel: estetica implicită a relaţiilor umane profunde capătă o forţă nebănuită,arta devine o împăcare cu lumea şi cu propriile vise,nu mai poate fi evitată nevoia de contemplare şi instituire a sensurilor pentru tine însuţi,prea des o pasăre singuratică şi dezorientată..
Desigur,trecerea anilor aduce schimbarea anotimpurilor interioare,neliniştile regeneratoare dar,mai ales,sentimentul adevăratei fiinţări în colţul nostru de univers:căutarea,iubirea, casa,pasiunea muncii,rosturile cetăţii,uneori himere şi mode inautentice,alteori valori sigure şi temeiuri pentru o viaţă morală şi care lasă urme în posteritate.
Lucrarea de maturitate ne invită la o pendulare calmă şi fecundă între vis şi realitate,între stele şi pământ,intre viaţa privată şi cea din spaţiul public,având un singur ţel:regăsirea de sine.

5 comentarii:

 1. Buna ziua,

  Doriti sa faceti link exchange cu http://super-bingometropolis.info ?

  Astept un cometariu pe aceasta pagina: http://super-bingometropolis.info/link-exchange/ cu titlul pe care doriti sa-l trec in cazul in care acceptati, eu as dorii sa fiu trecut cu urmatorul titlu: Super Bingo Metropolis, multumesc.

  Doriti sa faceti link exchange cu http://digitvonline.info ?

  Astept un cometariu pe aceasta pagina: http://www.digitvonline.info/link-exchange/ cu titlul pe care doriti sa-l trec in cazul in care acceptati, eu as dorii sa fiu trecut cu urmatorul titlu: Digi Tv Online, multumesc.

  Astept raspuns.
  (:

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua
  Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Campionat Spania
  Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
  O zi buna va doresc

  RăspundețiȘtergere